Historical Dolls
KSTJPEG
 

 


Valentijns markt Overrhijn  Leiden 2011

Opening Hollands Stoffenhuis Katwijk aan Zee 2011

Uitreiking cheques  Leiderdorp 2011

Wooncentrum Vijf Havens Rotterdam 2011

3 Oktober Grote Optocht Leiden 2010

Kunstroute Diamantplein Leiden 2010

Living Statues Arnhem 2010

Bezoek Zorgcentrum Vijf Havens Rotterdam 2010


Lakenfeesten Leiden 2010

Draaiorgeldag Leiden 2010

Zorginstelling Zuydtwijck Leiden 2010
 Valentijns markt Overrhijn  Leiden 2011
(terug naar nieuwsitems)

Zaterdag 12 Februari waren wij gevraagd om in Overrhijn de Valentijnsmarkt op te vrolijken. Wat was het leuk en gezellig, elkekeer als wij een verzorgingstehuis bezoeken, verbazen we ons hoe de mensen op ons reageren. De Valentijnsmarkt was gezellig ingericht, wij liepen langs de tafeltjes en maakten met iedereen een praatje, soms werd er een mooi lied voor ons gezongen. Later zijn we nog op de afdelingen geweest waar ook erg enthousiast op ons werd gereageerd. De begeleider die met ons mee liep moest steeds aan ons vragen om mee verder te gaan, de bewoners wilden ons niet los laten, zo genoten zij. Het was voor ons weer een prachtige belevenis, vooral als je ziet wat ons bezoek bij de bewoners teweeg brengt, wij kijken er vol trots op terug en hopen nog eens te mogen komen

Opening Hollands Stoffenhuis Katwijk aan Zee 2011 (terug naar nieuwsitems)

Op een stormachtige dag verschenen wij in Katwijk aan Zee we waaiden bijna uit onze kostuums en onder de pruiken vandaan. Wij openden vandaag Hollands Stoffenhuis, Wim sponsort ons regelmatig met stoffen voor ons kostuum, dat is wel een wederdienst waard. Een leuke winkel in Delfts blauw versiert wat met onze Delftsblauwe kostuums goed paste. Promotie maken op- de markt , waar we bijna vanaf gegooid werden omdat er een concurrent boos was dat wij reclame maakte voor de stoffen winkel. Volgens hem liepen wij "voor schut",dat klopte helemaal want de stoffenwinkel is van "Wim Schut", dus dat was niet gelogen. Verder promotie gemaakt in het centrum dat was heel leuk, zo leuk dat de winkel vol stond met klanten en Wim Schut met rode konen het bijna niet bij kon houden. Tja als je de Historicaldolls inhuurt kun je zoiets verwachten, wij zorgen wel voor klanten. Met allebei een aantal meters prachtige stof voor een nieuw kostuum gingen wij aan het eind van de middag verwaaid maar voldaan weer richting Leiden.

Uitreiking cheques  Leiderdorp 2011 (terug naar nieuwsitems)

Meteen na de Vijf Havens in onze kostuums door naar Leiderdorp voor de uitreiking van de cheques voor KIKA en het Wilhelmina kinderziekenhuis. Tijdens het huis van Sinterklaas in de Waag te Leiden,waar er oude mobieltjes werden ingezameld voor het goede doel. Waar ook de Dolls, maar dan in andere verschijning, meerdere dagen "zwart" werken! Een gezellige avond,al was de locatie bijna te klein voor onze enorme kostuums.
 

Wooncentrum Vijf Havens Rotterdam 2011 (terug naar nieuwsitems)

Wederom in de Vijf Havens, en ditmaal voor het huis in nieuwe kostuums. High Tea voor de dementerende bewoners, zoveel lekkers hadden wij nog niet gezien, de bewoners werden verschrikkelijk verwend, dat mag ook best wel eens. Er was een accordeonist hij speelde liedjes van vroeger en meezingers van nu, wij als Dolls zongen uit volle borst mee. Nou dat was een succes! Ook de bewoners zongen nog heel goed mee, ze genoten zichtbaar, het was één groot feest, weet niet wie er meer genoten de "Dolls" of de bewoners, dit willen we wel vaker. Daarna samen met de accordeonist de afdelingen langs en dat was geweldig, spelend en zingend door de gangen. De kamers in van de bewoners die niet van hun bed kunnen, ook zei vonden het prachtig en werden met groot plezier ontvangen. Ondertussen lag het hele huis vol met veren van onze kostuums, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze wisten in ieder geval dat wij geweest waren. Wederom veel reacties van de bewoners die je soms "niet" verwachte, zoals een zeer "ondeugend" voorstel.... voor Doll Henriette, die er rode kleurtjes van kreeg en de slappe lach. Tranen ,lachen alles hebben we voorbij zien komen en we verlieten de Vijf Havens na afloop met een gevoel dat we iets fijns hadden gedaan en weer veel mensen blij hadden gemaakt. 3 Oktober Grote Optocht Leiden 2010
(terug naar nieuwsitems)

Voor de optocht moest nog heel veel gebeuren. Er waren zeven eigengemaakte kostuums wat veel werk betekende. We waren dan ook weken met de voorbereidingen bezig en dan hebben we het nog niet eens over al het naaiwerk! Ook de pruiken moesten worden opgemaakt. De dag zelf was hectisch, iedereen moest worden geholpen met opmaken, en alle kostuums en pruiken moesten vervoerd worden. Daarna nog allemaal in de kleding en de pruiken helpen, zodat we zelf als laatste aan de beurt waren. Gelukkig waren de weergoden met ons, prachtig warm en zonnig weer. Toen de optocht van start ging merkten wij dat we al dat werk niet voor niets hadden gedaan, wat een complimenten kreeg wij. De mensen langs de kant vonden ons het mooiste stukje van de optocht, en aangezien we aan het einde van de optocht liepen, kon niemand meer over ons heen. We liepen op wolken, zo genoten wij van alles, het was jammer toen we aan het eindpunt aankwamen. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde dag waar nog lang en veel over werd nagepraat.

Kunstroute Diamantplein Leiden 2010 (terug naar nieuwsitems)

Niet zo'n hele drukke dag, maar wel gezellig. Wij hebben onder andere kortingsbonnen uitgedeeld voor fotograaf Korenhof, daar kon iedereen een foto laten maken op de mooie motors die daar  stonden. Ook wij wilde natuurlijk plaats nemen op zo'n stoere motor, wat niet meeviel in onze Leidse outfits. Veel mensen hebben graag gebruikt gemaakt om even een foto te laten maken, vooral de kinderen vonden het geweldig.

Living Statues Arnhem 2010 (terug naar nieuwsitems)

Zo waren wij aanwezig op het wereldkampioenschap "Levende Standbeelden". s'Morgens verzamelen in de grote kerk, daar ging iedereen zich schminken en omkleden, wat een gezelligheid zo met al die verschillende mensen. Uit allerlei landen en streken waren de standbeelden gekomen, we maakten meteen vrienden met verschillende standbeelden en hun begeleiders. Daarna werden wij naar onze locatie gebracht, wij dachten dat we bij of in het centrum kwamen te staan, niets was minder waar. In een uitgestorven straat, pal in regen en harde wind, moesten wij plaats nemen op ons podium. Nou dat was best afzien in die dunne katoenen Delftsblauwe jurken. En best nog moeilijk om een beetje een behoorlijk standbeeld te zijn, we hadden in Leiden wel geoefend, maar dit was het echte werk, dat viel niet mee tussen al die geoefende Standbeelden. Ondanks het weer, was het wel druk, helaas niets gewonnen maar een ervaring rijker, en veel interessante mensen ontmoet, en dat is ons ook veel waard.

Bezoek Zorgcentrum Vijf Havens Rotterdam 2010 (terug naar nieuwsitems)

Een gezellige middag voor de bewoners van de Vijf Havens,  wij mochten de sfeer erin brengen. Wat een gezelligheid en verwennerij voor al de bewoners. Er was van alles te snoepen en te drinken wij gingen met al het lekkers rond aan de tafels. Wederom veel bewondering voor onze kostuums,  weer opvallend veel dames die coupeuse waren geweest en alles over onze jurken wilde weten. Daar kun je uren over kletsen met de dames. Daarna nog de afdelingen langs, dat is altijd zeer emotioneel voor sommige mensen, maar zeker ook voor ons. Wij ontlokken aan sommige bewoners een reactie die ze jaren niet hebben geuit, bijv. een bewoonster die al heel lang geen woord meer heeft gezegd, plotseling naar ons kijkend "prachtig" hoorde zeggen, zodat je bijna van je stoel valt van verbazing. En dat alleen door onze verschijning en aandacht die wij de mensen schenken. Daarna nog even met de mensen in de tuin gekletst, dat was nog heel gezellig zodat ook nu, wij weer voldaan huiswaarts keerden.

Lakenfeesten Leiden 2010 (terug naar nieuwsitems)

In ons inmiddels beroemde "Leidse"kostuums hebben wij vandaag de stad Leiden laten zien wie wij zijn. Wij hebben flyers uitgedeeld en we waren voor het eerst te zien als "levende standbeelden", en dat in die hitte!! Het was zo verschrikkelijk warm dat we bijna smolten bij de locatie waar wij onze uitbeelding deden. Maar ook nu weer hele leuke reacties vele malen op de foto met een ieder die dat wilde. Ook het culinair festival hebben wij bezocht en kregen spontaan handkussen en drankjes aangeboden. Een gezellig maar vooral heel warm dagje, maar met groot succes.

Draaiorgeldag Leiden 2010 (terug naar nieuwsitems)
 
In de Hooglandse kerk in Leiden was het op zaterdag draaiorgelfestival. Eerst gingen wij flyeren om zodoende reclame te maken voor dit gezellige festival, wij liepen over de markt en iedereen was zeer enthousiast over onze verschijningen.
Daarna gingen wij de boel opfleuren bij de draaiorgels, wij hebben zelfs nog met bezoekers gewalst bij één van de mooie draaiorgels. Er was een visueel gehandicapte meneer waarmee een dansje werd gemaakt en die meneer zei na afloop , zichtbaar ontroerd, dat dit één van de mooiste middagen uit zijn leven was, dat wil toch heel wat zeggen. Wij pasten als de Historicaldolls prima bij de opsmuk van de authentieke draaiorgels natuurlijk, ook bij het optreden van de "Slechte band" hebben wij ons best gedaan. Een erg leuke en geslaagde middag, de mooiste opmerking die wij van iemand kregen en die ons tot de dag van vandaag bijblijft is het volgende; "Dames, zien jullie wat jullie doen op deze zo sombere regenachtige dag? Jullie toveren overal waar jullie verschijnen een glimlach op de gezichten van de mensen". Nou, wie wil er nu niet zo'n mooie gedachten aanhoren. Onze dag kon in ieder geval niet meer stuk.

 
Zorginstelling Zuydtwijck Leiden 2010 (terug naar nieuwsitems)
 
High Tea in Zuydtwijck voor alle bewoners. We zijn alle afdelingen afgegaan en het was zo leuk om te doen. Het is altijd weer zo'n verrassing wat een respons we krijgen van mensen waarvan je het niet verwacht. Het zij door een onverwachte lach, een traan en ga zo maar door. Op sommige afdelingen werden wij verwelkomd door middel van applaus, zo mooi vonden de bewoners het. Er waren opvallend veel dames die vroeger coupeuse zijn geweest en aan onze kostuums wilden voelen en vragen hoeveel meter stof er nou in die jurken zit en wat zit er onder die rokken, oh, petticoats, en hoeveel meter zit daar in.... echt geweldig. En iedereen wilde wel met ons op de foto natuurlijk. Kortom,  een gezellige middag waar wij nog vaak met een glimlach aan terug denken.